9 Mart 2010 Salı

Love is actually... all around!

Siz şimdi bilmiyorsunuz aslında benim sıkı bir romantik komedi izleyeni olduğumu. Aslında bir zamanlar özgün film yorumları yaptığımız bir blogumuz vardı.Heves de oradan gelme daha çok. Özgün film yorumundan kastımız da; filmleri amatör bir ruhla, sanki bir arkadaşımıza izlediğimiz bir filmi anlatır gibi yorum yapmak. Tutup da oyunculukları ya da yönetmenin ne gibi hatalar yaptığını anlatmıyoruz. Pek de haddim olduğunu sanmıyorum açıkçası (: Bildiğiniz; rumuzlarıyla birlikte yazan 7-8 yazarı, editörü olan bir blogtu. Fock's.org. Ama ne yazık ki kapandı. Ben de topladım yazılarımı bloguma sizinle buradan paylaşıyorum. Aşağıda okuyacağınız film Love Actually (Aşk Her Yerde) ilk yazdığım film yorumumdu bakalım beğenecek misiniz?

Açıkçası sadece filmin afişine bakıp farklı hayatlardan bahseden tipik bir film izleyeceğim sanırım düşüncesine varabilirsiniz.Ama sizi yine de bir şeyler bu filmi izlemeye çekecektir çünkü gerçekten göz doldurucu bir oyuncu kadrosuna sahip.

Filme farklı bir tat verdiğini düşündüğüm Billy Mack’in Christmas Is All Around şarkısı eşliğinde Christmas arifesindeki Londra’dan tipik görüntülerle filmde yer alacak olan yaklaşık on farklı hikayenin karakterlerini tanımaya başlıyoruz.İlk etapta biraz can sıkıcı gelebiliyor bu karmaşık kim olduklarını ve hikayelerini bilmediğimiz insan görüntülerini izlemek.Fakat bu farklı hikayelerle aşkı anlatmak asla bir bölünmüşlüğe yol açmıyor.Aksine size aşkın hangi hallerde ve ne zaman hangi yaşta ya da kimin tarafından ya da nerede ya da hangi dilde geleceğini asla tahmin edemeyeceğiniz bir şey olduğunu anlatıyor.Kısaca aşkın ne kadar çok ya da sı olduğunu anlatan iyi bir romantik komedi olduğunu söyleyebilirim.

Filmde özellikle gerçekten canınızı sıkacak bir iki sahne olduğu söyleyebilirim.Anlatmaya çalıştığım resmen kendi deneyimlerinizi size hatırlatan acı birkaç hikaye söz konusu.Tabi bunların yanı sıra klişe Türk Filmi tadında hikayesi yok değil.İngiltere başbakanı Hugh Grant (kulağa gerçekten hoş geliyor:) ve asistanı arasındaki yaşadığı aşk hikayesi işte tam bu cinsten.Can sıkıcı noktalardan sadece bir örnek vermem gerekirse bunu Emma Thompson’un aldatıldığını anladığı sırada fondan kulaklarınıza girerek,boğazınızın düğümlenmesini sağlayan o enfes Joni Mitchell şarkısının duyulduğu andır.

Eğer siz de aşk için denemekte fayda var diye düşünüyorsanız.Denemenizde fayda var diyorum.Çünkü aşk heryerdedir.( Because love is actually……all around)

Betül Kara

Yorumlar

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...